Artsen

dr. Anne Schouwenaars
dr. Anne Schouwenaars dr. Anne Schouwenaars

dr. Anne Schouwenaars

Klinisch staflid Orthopedie
Gedeeltelijk geconventioneerde zorgverstrekker

Over dr. Anne Schouwenaars

Sinds september 2022 werkt Dr. Schouwenaars als consulent in het UZ Brussel. Een multidisciplinaire benadering van de rugpatiënt is, naar haar mening, de hoeksteen van een succesvolle behandeling.

Na haar studie geneeskunde aan de KU Leuven, studeerde dr. Schouwenaars af aan de Johannes Gutenberg universiteit te Mainz (Duitsland) als orthopedisch chirurg- traumatoloog. In 2021-2022 volgde zij een specifieke opleiding nek- en rugchirurgie in het AZ Monica in Deurne.

Dr. Schouwenaars heeft een uitgebreide kennis van de verschillende ziektebeelden en hun niet-operatieve en operatieve behandelingsopties. Een operatie wordt alleen voorgesteld indien er geen andere niet-operatieve optie beschikbaar is. Of als er sprake is van een urgentie, zoals bijvoorbeeld krachtsverlies. Er wordt altijd uitvoerig met de patiënt gesproken over de voor -nadelen van een ingreep, zowel op lange als korte termijn. De operaties gebeuren in samenwerking met Dr. David van Schaik.

Dr. Schouwenaars heeft als doel iedere patiënt een geïndividualiseerd behandelplan aan te bieden.

In de praktijk worden voornamelijk patiënten met de volgende ziektebeelden behandeld; nekpijn, lage rugpijn, arm- of beenpijn door een discushernia, neurogene claudicatio door spinaal kanaalstenose, indeukingen en breuken van wervels.

De frequentste operaties die uitgevoerd worden zijn een discectomie, decompressie/laminectomie, fusie (vastzetoperatie) in zowel nek als rug en het opereren van wervelbreuken. Ook voor meer gecompliceerde chirurgie zoals revisiechirurgie kan u in onze dienst terecht.


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?