Artsen

prof. dr. Maarten Moens
prof. dr. Maarten Moens prof. dr. Maarten Moens

prof. dr. Maarten Moens

Kliniekhoofd Neurochirurgie
Geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Functionele neurochirurgie
  • Vasculaire neurochirurgie

Over prof. dr. Maarten Moens

Prof. dr. Maarten Moens  startte zijn medische studies aan het Limburgs Universitair Centrum (nu Universiteit Hasselt genoemd) en vervolgde zijn medische studies aan de Vrije Universiteit Brussel. Zijn specialisatie neurochirurgie genoot hij in het Universitair Ziekenhuis Brussel onder leiding van professor dr. Jean D’haens. Hij promoveerde in 2008 als neurochirurg en maakte zijn thesis getiteld ‘Functional neuroimaging in patients with failed back surgery syndrome treated with spinal cord stimulation: The investigation of supraspinal effects of spinal cord stimulation.’ Tijdens deze periode van onderzoek behaalde hij ook de bijkomende beroepstitel van Intensieve Zorgen. Momenteel werkt hij als neurochirurg gespecialiseerd in neuromodulatie en op de dienst Neuro-angiografie in het UZ Brussel.

Naast deze klinische activiteiten is hij titularis van het vak ‘Neurofysiologie' aan de Vrije Universiteit Brussel en doet hij onderzoek naar werkingsmechanismes binnen de neuromodulatie. Prof. Moens is secretaris van de BNS (Benelux Neuromodulation Society), welke deel uitmaakt van de International Neuromodulation Society (INS).


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?