Artsen

dr. Jasper Stijns
dr. Jasper Stijns dr. Jasper Stijns

dr. Jasper Stijns

Resident Heelkunde
Geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Behandeling van colon- en rectumkanker
  • Proctologie en bekkenbodemchirurgie
  • Chirurgie bij Inflammatoire darmziekten (IBD)
  • Minimaal invasieve en transanale colorectale chirurgie

Over dr. Jasper Stijns

Dr. Jasper Stijns studeerde in 2012 af als arts aan de KU Leuven. Nadien volgde hij de opleiding tot algemeen chirurg in de Europaziekenhuizen in Brussel, het ETZ Tilburg en het UZ Leuven. In 2018 behaalde hij het diploma in de specialistische geneeskunde aan de KU Leuven. Vervolgens volgde hij gedurende 2 jaar een fellowship colorectale heelkunde in het UZ Leuven en behaalde hij in 2019 de bijzondere bekwaamheid in de Abdominale Heelkunde aan de KU Leuven. Daarnaast is hij Europees gecertificeerd colorectaal chirurg (FEBS Coloproctology). Sinds 1 augustus is dr. Stijns werkzaam in het UZ Brussel als colorectaal chirurg.

Dr. Stijns is lid van de RBSS (Royal Belgian Society for Surgery), de BGES (Belgian Group of Endoscopic Surgery) en de ESCP (European Society of Coloproctology), waar hij sinds 2017 actief lid is van Young ESCP en het Education Committee.

Hij is auteur en co-auteur van meerdere wetenschappelijke publicaties en is tevens reviewer voor enkele vaktijdschriften.


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?