Saffier-netwerk voor heelkunde bij zeldzame kinderziekten

UZ Brussel maakt samen met GZA en ZNA deel uit van Saffier. Het Saffier-netwerk telt zes kinderchirurgen met samen meer dan honderd jaar ervaring en voert ruim 1800 ingrepen per jaar uit. Hiermee is Saffier een van de grootste centra voor heelkunde bij zeldzame kinderziekten. 

Door de samenwerking en permanente kennisuitwisseling versterken de kinderchirurgen hun ervaring. Bovendien staan ze elkaar bij tijdens een ingreep. Samen werken de chirurgen aan gemeenschappelijke behandelmanieren voor de meeste aandoeningen. Zo krijgt uw kind, in elk ziekenhuis uit het netwerk, altijd dezelfde hoogwaardige behandeling.

Het hele jaar door, dag en nacht, is altijd minstens één kinderchirurg uit het Saffier-netwerk beschikbaar. De kinderchirurgen opereren zowel in het UZ Brussel, als in het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis (Antwerpen) en GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus. Op die manier hoeft u zich als ouder niet over grote afstanden te verplaatsen voor de zorg van uw kind.

De 6 kinderchirurgen van het Saffier-centrum: (vlnr) dr. Stijn Heyman (ZNA), dr. Paul Leyman (GZA), dr. Charlotte Vercauteren (UZ Brussel), prof. Toon De Backer (UZ Brussel), dr. Dirk Vervloessem (ZNA), dr. Kim Vanderlinden (UZ Brussel)