UZ Brussel wint twee SPX Awards

UZ Brussel wint twee SPX Awards

11 juni 2021

Twee UZ Brussel projecten werden vandaag bekroond met de eerste Europese Shared Patient eXperience Awards. Verpleegkundige Sarina Pierlé en haar collega’s van Intensieve Zorg zetten PIOEN (Patiënt en familie Ondersteuning en Nazorg) op de kaart, en prof. dr. Gerlant van Berlaer (Spoedgevallendienst) stelt de VR-bril voor om pijn en stress te verminderen. Beide projecten kregen de meeste publieksstemmen.

De vzw Shared Patient eXperience wil Europese zorginstellingen samenbrengen om kennis en best practices uit te wisselen. Met de Awards willen ze de aandacht vestigen op inspirerende initiatieven en verfrissende ideeën die kunnen bijdragen tot een hoger niveau van patiëntervaring voor ons allemaal.

 

Ontdek hier de projecten

Virtual Reality Patient Experience veegt pijn en stress weg op de spoedafdeling

Winnaar in de categorie Patient eXperience.
 


 

Patiënt & Familie IZ Ondersteuning En Nazorg (PIOEN)

Winnaar in de categorie Patient eXperience en COVID.
 

 

Meer info over de SPX-awards

 

 

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.