UZ Brussel neemt deel aan campagne zeldzame ziekten: I Am Not A Unicorn

UZ Brussel neemt deel aan campagne zeldzame ziekten: I Am Not A Unicorn

17 februari 2021

De afdeling zeldzame ziekten van het UZ Brussel en de UZ Brussel Foundation nemen deel aan een nationale bewustwordingscampagne rond zeldzame ziekten. Meer dan een half miljoen mensen in België hebben een zeldzame ziekte en toch blijft deze groep vrijwel onzichtbaar in de maatschappij. Met de campagne ‘I Am Not A Unicorn’ brengen we daar verandering in én vragen we steun voor het onderzoek van het UZ Brussel naar zeldzame ziekten.

Steun het onderzoek naar zeldzame ziekten 

De UZ Brussel Foundation wil met deze campagne ook fondsen inzamelen om een onderzoek naar zeldzame ziekten binnen het UZ Brussel te ondersteunen. Dit onderzoek heeft eerder al mooie resultaten behaald binnen een specifiek zorgtraject. De patiënten binnen dit traject hadden meer gemoedsrust en het zorgtraject ging er met sprongen op vooruit. Dit onderzoek willen we nu ook voeren bij andere zeldzame ziekten in ons ziekenhuis. Maak mee het verschil, steun het onderzoek via de website van de UZ Brussel Foundation. Of, steun ons door de oproep te delen op Facebook:
 

Samenwerking tussen universitaire ziekenhuizen 

De nationale awareness-campagne wordt georganiseerd door RaDiOrg en kreeg de naam ‘I Am Not A Unicorn’. RaDiOrg is de Belgische koepelvereniging voor mensen met een zeldzame ziekte. Zij wil dat de stem van de patiënten met zeldzame ziekten wordt gehoord door beleidsmakers en het grote publiek. De campagne krijgt de steun van alle Belgische universitaire ziekenhuizen en functies zeldzame ziekten, waaronder het UZ Brussel.