UZ Brussel hanteert een striktere bezoekersregeling

UZ Brussel hanteert een striktere bezoekersregeling

22 oktober 2020

Omwille van het stijgende aantal Covid-besmettingen en om de gezondheid van de patiënten, bezoekers en medewerkers niet in het gedrang te brengen, stelt het UZ Brussel opnieuw een striktere bezoekersregeling in.

Volwassen patiënten bezoeken

  • Een volwassen patiënt op een niet-Covid-afdeling mag vanaf de zesde opnamedag voor maximum 30 minuten bezoek ontvangen van 1 vaste en geregistreerde bezoeker (mét bezoekerspas). De bezoeker moet ouder dan 18 jaar zijn en het ziekenhuis betreden tussen 15 en 18 uur. Alle bezoekers moeten het ziekenhuis betreden via de hoofdinkom. Dat is de ingang van het hospitalisatiegebouw voor volwassenen.
  • Op een Covid-afdeling is geen bezoek toegelaten.

>>> Meer info en voorwaarden

Kinderen bezoeken

  • Op een niet-Covid-afdeling kunnen ouders onbeperkt op bezoek komen. 1 ouder kan blijven inslapen. Broers en zussen kunnen tussen 15 en 18 uur op bezoek komen. Alle bezoekers, dus ook de bezoekers voor het KidZ Health Castle, moeten het ziekenhuis betreden via de hoofdinkom. Dat is de ingang van het hospitalisatiegebouw voor volwassenen.
  • Op een Covid-afdeling is 1 ouder toegelaten. Deze kan ook blijven inslapen. Andere bezoekers zijn niet toegelaten.

>>> Meer info en voorwaarden

Respecteer de veiligheidsmaatregelen

Het dragen van een mondmasker is verplicht, ook in de kamer van de patiënt. Aan bezoekers wordt gevraagd om zelf een mondmasker te voorzien. Indien nodig kan een herbruikbaar masker gekocht worden aan een automaat in elke inkomhal. Ook de andere basisregels (afstand houden en handhygiëne) moeten strikt opgevolgd worden.