UZ Brussel gelauwerd voor aanpak van Corona-pandemie

UZ Brussel gelauwerd voor aanpak van Corona-pandemie

15 december 2020

Het UZ Brussel is samen met een 100-tal ziekenhuizen uit 28 landen gelauwerd voor zijn actieplan tijdens de Corona-pandemie. Het ziekenhuis krijgt daarvoor erkenning binnen het ‘International Hospital Federation Beyond the Call of Duty for COVID-19 Program’.

De erkenning komt er nadat een internationale toetsingscommissie van zestien experten uit de gezondheidssector een grondige doorlichting maakte van het actieplan van het UZ Brussel. Het erkenningsprogramma werd door de International Hospital Federation (IHF) gelanceerd als een reactie op de huidige gezondheidscrisis. Hiermee zet de federatie over de hele wereld zorgverleners in de bloemetjes die in de strijd tegen COVID-19 verder gaan dan hun plicht.

"Het UZ Brussel is vereerd met deze erkenning, die ik volledig opdraag aan onze medewerkers. Zij hebben enorme inspanningen gedaan in de afgelopen maanden, zodat al onze patiënten de beste zorg kregen tijdens deze coronacrisis." - Prof. Marc Noppen, CEO van UZ Brussel

Dankzij de erkenning wordt het ziekenhuis nu opgenomen in een internationale mediacampagne ter ere van de ziekenhuizen en zorgverleners die dagelijks tegen COVID-19 vechten.