Tijdelijk geen behandeling voor oncopatiëntjes in het UZ Brussel

Tijdelijk geen behandeling voor oncopatiëntjes in het UZ Brussel

07 juli 2022

Door een acuut tekort aan kinderoncologen in het UZ Brussel, kunnen kinderen met kanker tijdelijk niet worden behandeld in het KidZ Health Castle van het UZ Brussel. Om de beste zorg te garanderen aan onze oncopatiëntjes, worden zij daarom doorverwezen naar andere ziekenhuizen waarmee afspraken werden gemaakt. Dit gebeurt altijd in nauw overleg met de patiënten en familie. Kinderen die in nabehandeling zijn na de acute fase, worden wel nog altijd opgevolgd door de dienst Kinderoncologie.

Het UZ Brussel beseft dat dit een moeilijke situatie is voor de patiëntjes en hun familie, maar benadrukt dat het een tijdelijk probleem betreft. Het ziekenhuis voert momenteel gesprekken met verschillende artsen om de dienst te versterken en dit probleem zo snel mogelijk op te lossen en terug de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.