Mobiliteitscoördinator Nico Van Elzen is FLEET Mobility Manager of the Year 2021

Mobiliteitscoördinator Nico Van Elzen is FLEET Mobility Manager of the Year 2021

27 mei 2021

Milieu- en mobiliteitscoördinator van het UZ Brussel, Nico Van Elzen werd uitgeroepen tot Fleet Mobility Manager van het jaar 2021. Hij ontvangt deze onderscheiding omdat hij de afgelopen jaren de mobiliteit in en rond het ziekenhuis grondig hervormde door te sensibiliseren en te faciliteren.

“Als milieu- en mobiliteitscoördinator krijg je snel het etiket opgekleefd van iemand die iedereen op de fiets en het openbaar vervoer wil krijgen. Dat is in mijn geval absoluut niet waar. Ik besef heel goed dat dit onmogelijk is. Ons ziekenhuis is een 24/7 onderneming met 150 verschillende uurroosters. Keukenpersoneel begint om 5 uur ’s ochtends, verplegend personeel en dokters werken in shiften, etc. Onze policy is dus: alternatieve mobiliteit voor wie het wil en kan. Verplichten is er nooit bij”, vertelt milieu- en mobiliteitscoördinator Nico Van Elzen.

Die aanpak van sensibiliseren en faciliteren werkt. Want ondanks een sterke groei van het ziekenhuis het afgelopen decennium is het autogebruik van 89% “autosolisten” gedaald naar 66% voor woon-werkverkeer. 

De FLEET Mobility Manager of the Year wordt uitegereikt met de steun van Enterprise Rent-A-Car.

Lees het volledige interview op FLEET.be

Respect zit verweven in het DNA van het UZ Brussel. Daarom staat respect ook centraal bij het reageren op nieuws- of blogberichten. We kennen graag uw graag mening en staan open voor suggesties of vragen, maar vragen wel om een aantal simpele regels in acht te nemen. Alleen reacties die de regels respecteren, worden goedgekeurd en gepubliceerd.