Met de Ringtrambus naar het ziekenhuis

Met de Ringtrambus naar het ziekenhuis

26 juni 2020

Op het einde van deze maand past De Lijn haar dienstregeling in de provincie Vlaams-Brabant aan. Dit heeft ook een invloed op de lijnen die het ziekenhuis bedienen. Vanaf 28 juni rijdt bovendien ook de nieuwe Ringtrambus.

Vanaf 28 juni zorgt de Ringtrambus voor een snelle en frequente verbinding op het traject tussen Zaventem Luchthaven en het UZ Brussel. In een eerste fase zal de trambus het huidige traject van bus 820 volgen, maar stelselmatig wordt de reisweg aangepast en zal de ze meer en meer in een eigen bedding rijden zodat de reistijd aanzienlijk ingekort zal worden. Tijdens weekdagen komt er elke 15 minuten een trambus langs.

Meer info over de dienstregeling van de Ringtrambus vindt u op de website van De Lijn.

 Andere wijzigingen in het busnetwerk

  • Lijn 810 Jette – Dilbeek – Ruisbroek – Halle: Voor het traject tussen Dilbeek en UZ Brussel kan u voortaan rekenen op lijn 810. Dit traject wordt verlengd van Dilbeek naar het UZ Brussel in Jette. Lijn 810 vervangt op dit traject lijn 820. Voor de dienstregeling, raadpleeg de routeplanner.
     
  • Lijn 245 Brussel – Dendermonde: In de vakantieperiodes worden extra ritten toegevoegd op het traject vanuit Brussel-Noord. Consulteer de routeplanner

Een volledig overzicht van de aangepaste dienstregeling vindt u op de website van De Lijn.

Meer informatie over de bereikbaarheid van het ziekenhuis