Vanaf woensdag 29 juli: 1 vaste en geregistreerde bezoeker per patiënt, max. 30 minuten per dag

Vanaf woensdag 29 juli: 1 vaste en geregistreerde bezoeker per patiënt, max. 30 minuten per dag

28 juli 2020

Gezien de context van het stijgende aantal covid-besmettingen en de strengere richtlijnen vanuit de Nationale Veiligheidsraad, stelt het UZ Brussel opnieuw een striktere bezoekersregeling in. Een volwassen patiënt mag vanaf de eerste opnamedag bezoek krijgen van één vaste en geregistreerde bezoeker die op vertoon van een toegangsbewijs het ziekenhuis één keer per dag mag betreden tussen 14 en 18.30 uur. Een bezoek mag maximum 30 minuten duren. Het dragen van een mondmasker is verplicht, ook in de kamer van de patiënt.

Om uw bezoek veilig te laten verlopen, zowel voor uzelf als voor alle andere mensen in het ziekenhuis, is het belangrijk om de basisregels rond handhygiëne, afstand houden en dragen van een masker steeds te respecteren. We vragen om uw eigen masker mee te brengen. Als u dat niet heeft, dan kunt een herbruikbaar masker kopen aan een automaat in elke inkomhal.

Hospitalisatie volwassenen

  • De patiënt geeft bij opname aan wie de vaste bezoeker wordt. Deze persoon wordt geregistreerd en haalt de persoonlijke bezoekerskaart af aan de inschrijvingsbalie. Het is niet toegestaan om nog andere bezoekers mee te brengen. 
  • Enkel op vertoon van deze kaart zal de bezoeker toegelaten worden door de bewaker aan de inkom
  • Zelfs met toelating, vragen we om bezoek zoveel mogelijk te beperken
  • Wie zelf ziek of besmet is, of in de afgelopen 14 dagen symptomen vertoonde of positief testte op Covid-19, of zelf tot een risicogroep behoort, kan niet als bezoeker worden toegelaten.
  • Bij covid-patiënten is geen bezoek toegelaten.

>>> Meer informatie

Hospitalisatie pediatrie (KidZ Health Castle)

  • In de niet-Covid zone is één inslapende ouder toegelaten. De andere ouder mag één keer per dag (en onbeperkt in de tijd tussen 8 en 20 uur) op bezoek komen met de persoonlijke bezoekerskaart. De ouders mogen elkaar afwisselen voor het inslapen. 
  • In de Covid-zone is één inslapende ouder toegelaten en mag de andere ouder niet op bezoek komen. Ouders kunnen elkaar ook niet afwisselen als inslapende ouder.

>>> Meer informatie

Dank voor uw medewerking. Samen houden we het veilig!
 


Strijd samen met het UZ Brussel tegen Corona

Het Coronavirus treft ons allemaal en het UZ Brussel gaat de strijd aan. Samen met jou? Iedereen kan immers zijn steentje bijdragen. Bedankt!

Steun ons