Artsen

dr. Nicolas Maréchal
dr. Nicolas Maréchal dr. Nicolas Maréchal

dr. Nicolas Maréchal

Resident Geriatrie
Geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Onco-geriatrie
  • Ortho-geriatrie
  • LEIF-arts

Over dr. Nicolas Maréchal

Dr. Nicolas Maréchal behaalde zijn diploma als arts aan de VUB in 2011. Hij specialiseerde zich tot geriater in 2017 en werkt sindsdien als resident in het UZ Brussel. Hij is vooral werkzaam op de hospitalisatie-eenheid als superviserend geriater en werkt intens samen met assistenten Interne in opleiding. Tevens werkt hij nauw samen met het interne liaison team en geeft hij adviezen over geriatrie op andere diensten.

Dr. Maréchal is daarnaast LEIF-arts. Hij geeft adviezen in het nemen van beslissingen bij levenseinde op de dienst Geriatrie.

Verder is hij lid van de Belgische Vereniging voor Gerontologie en Geriatrie (BVGG) en de Lokale Kwaliteitsgroep Geriatrie 0060.

Wetenschappelijk onderzoek

  • N. Maréchal, S. Wilgenhof, B. Neyns, V. MorIion, D. Urbain, I. Beyer and T. Mets. Case report: "Treatment Resistant Ipilimumab Related Colitis in an Elderly Metastatic Melanoma Patient. J Gerontol Geriatr Res 2018,7 : 461.
  • L. Dreessen, N. Maréchal, A. De Becker, A. Meuwissen, I. Beyer. “Delirium in an elderly patient and a different kind of white matter”. Poster gepresenteerd op 14de EuGMS congress (European Union Geriatric Medicine Society) (11-10-18) te Berlijn, Duitsland.

Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?