In de Diabeteskliniek van het UZ Brussel

Eerste afspraak

Een eerste consultatie neemt meer tijd in dan een vervolgafspraak. We willen u immers leren kennen en goed begrijpen hoe we u optimaal kunnen helpen. Breng zeker alle medicatie mee die u in de laatste maand hebt ingenomen. We brengen ook uw familiale en persoonlijke voorgeschiedenis van diabetes en andere ziekten goed in kaart. Breng dus zeker alle rapporten mee waarover u beschikt.

U kan ons bereiken voor een eerste afspraak:

Na boeking van de consultatie ontvangt u een bevestiging via mail of brief met:

  • De datum en het uur van afspraak
  • De naam van de zorgverlener
  • Welke parking van het ziekenhuis u best gebruikt
  • Het routenummer 732 naar de Diabeteskliniek

Vervolgafspraak

Na uw eerste consultatie is vaak een vervolgafspraak wenselijk bij de diabetoloog en zijn team. Soms wordt bijkomend advies gevraagd aan een andere specialist binnen de Diabeteskliniek.

Deze vervolgafspraken worden het best onmiddellijk afgesproken na de consultatie aan de balie van de Diabeteskliniek. Wilt u dit toch later doen of de afspraak wijzigen, dan kan dit ook:

Overzicht consultaties

Binnen de Diabeteskliniek wordt u via verschillende consultaties opgevolgd door diabetesteams met specifieke interesse en expertise. In het bijzonder houden we rekening met het type diabetes. Soms worden andere specialisten betrokken in de aanpak van de gevolgen van diabetes. 

Reminder ontvangen

Ontvangt u graag een herinnering voor uw afspraak per e-mail of sms, geef dit dan zeker door bij inschrijving of boeking van een nieuwe afspraak.