In een Diabeteshuis in uw buurt

Met vier diabeteshuizen brengt de Diabeteskliniek van het UZ Brussel de consultaties dichter bij de patiënten. Op de vier locaties is er een endocrino-diabetoloog, diëtiste en/of diabeteseducator aanwezig. In het diabeteshuis geniet de patiënt een individuele behandeling en opvolging in zijn buurt. Een gezonde levensstijl staat daarbij centraal.

Om een afspraak te maken in een van de diabeteshuizen:

Locaties

Waar? Wie? Wanneer?

Diabeteshuis Dilbeek

Oudesmidsestraat 46
1700 Dilbeek

Dr. Nancy Van Wilder Maandagavond

Diabeteshuis Etterbeek

Henri Schoofslaan 8
1160 Brussel

Dr. Joeri Pen

Donderdagnamiddag

Diabeteshuis Heyzel

Romeinsesteenweg 566
1853 Strombeek-Bever

Prof. dr. Aan Kharagjitsing

Dinsdagvoormiddag

Diabeteshuis Willebroek

Rupellaan 1B
2830 Willebroek

Dr. Nathalie Denecker

Dinsdagvoormiddag

 

Bloedafname nuchter

Afspraak

In aanloop naar uw jaarlijkse diabetescontrole vragen we u ook een nuchtere bloedafname te laten uitvoeren. Dit kan op de bloedafname-eenheid van het UZ Brussel (routenummer 732) van maandag tot en met zaterdag tussen 7.30 en 10 uur, enkel op afspraak. Bel ons voor een afspraak op het telefoonnummer 02 477 61 11.

Wenst u extra informatie? Stel gerust al uw vragen aan onze balie of via diabeteskliniek@uzbrussel.be

U kan ook kiezen om deze bloedafname in een extern laboratorium in uw buurt te laten uitvoeren. In dat geval dient u zelf de afspraak te maken en vragen we u de resultaten van de bloedafname mee te brengen op de consultatie waar de resultaten van het jaarlijks nazicht zullen worden besproken. 

Kostprijs

Voor elke bloedafname, ook op zaterdag,  betaalt u in het UZ Brussel enkel het conventietarief zoals dit door de overheid vastgelegd werd.  Sommige externe laboratoria vragen een meerprijs voor bepaling van diabetesautoantilichamen, diabetesgenotype en andere specifieke labobepalingen. Deze extra externe kosten worden niet door de diabeteskliniek  terugbetaald.

Afspraak wijzigen of annuleren

Tot 24 uur vóór uw afspraak in het UZ Brussel kunt u op verschillende manieren kosteloos annuleren:

Als u niet naar uw afspraak komt en dit niet tijdig heeft laten weten, wordt een administratieve kost van 25 euro aangerekend. De mutualiteit komt hierin niet tussen.