Nuttige links

Forum voor lotgenoten Kom op tegen kanker

Kom op tegen Kanker ondersteunt lotgenotengroepen, inloophuizen en open huizen over heel Vlaanderen, zodat (ex-) patiënten met oncologische problemen en hun naasten er hun verhalen en ervaringen kunnen uitwisselen met mensen die hetzelfde meemaken of meemaakten.

Villa Samson

Villa Samson is een plek waar de patiënten van het UZ Brussel bezoek kunnen krijgen van hun huisdier en/of dierentherapie kunnen volgen. Het is letterlijk een villa, op de campus van het UZ Brussel. Elke patiënt die opgenomen is in het UZ Brussel kan gebruik maken van Villa Samson, op voorwaarde dat zijn ziektebeeld contact met dieren toelaat. Het UZ Brussel heeft ook enkele kamers ingericht in een huiselijke sfeer voor palliatieve begeleiding, zodat het mogelijk is om de laatste wens te vervullen: samenzijn met de dichtste familie en het lievelingsdier bij het levenseinde. 

Wilsverklaringen

Er bestaan in België vijf wilsverklaringen die men voorafgaand kan opstellen. Op deze manier kunnen artsen en zorgverleners later met de wil van de patiënt rekening houden, wanneer deze zich niet langer zelf kan uitdrukken.

Patiëntenrechten

De Wet van 2002 beschrijft de rechten van de patiënt.