Artsen

dr. Dieter Zeeuws
dr. Dieter Zeeuws dr. Dieter Zeeuws

dr. Dieter Zeeuws

Kliniekhoofd Psychiatrie
Geconventioneerde zorgverstrekker

Specialisatie

  • Neuromodulatie zoals transcraniële magnetische stimulatie
  • (Geriatrische) depressie
  • Functionele aandoeningen zoals somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten
  • Veerkracht en burn-out
  • Psychosezorg
  • Alcoholgebruik stoornis

Over dr. Dieter Zeeuws

Dr. Dieter Zeeuws studeerde Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij specialiseerde zich tot psychiater in het UZ Brussel, UVC Brugmann en UPC KUL Kortenberg tussen 2003 en 2008. Vanaf 2006 werkt hij onafgebroken in het UZ Brussel.

Daarnaast is hij mede-onderzoeker van nationale en internationale studies, soms in samenwerking met de farmaceutische industrie en de metabole eenheid. Hij werkte bovendien als onderzoeker bij project ICArUS (Integrated Care for patients with Alcohol USe disorders) dat gefinancierd werd via Belspo (Belgian Science Policy Office). Hij heeft ook een 20-tal posters, abstracts van presentaties en Pubmeb artikels.

Verder verzorgt dr. Zeeuws enkele lessen binnen de vakken Medische Psychologie en Psychiatrie, en spreekt hij op manama- en postgraduaatzittingen. Bovendien gaf hij meer dan 100 workshops en voordrachten op internationale en nationale congressen alsook lezingen voor leken.

Wetenschappelijk onderzoek

  • Dr. Dieter Zeeuws werkt met prof. dr. Chris Baeken aan zijn doctoraat 'Accelerated deep TMS in the elderly depressed: a brain imaging approach'.

Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?