Artsen

Prof. dr. Cleo Crunelle
Prof. dr. Cleo Crunelle Prof. dr. Cleo Crunelle

Prof. dr. Cleo Crunelle

Wetenschappelijk onderzoeker

Specialisatie

  • Onderzoek psychiatrie
  • Middelengerelateerde- en verslavingsstoornissen
  • Neurostimulatie

Over Prof. dr. Cleo Crunelle

Prof. dr. Crunelle is docent aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het UZ Brussel met specifieke expertise rond verslaving, ADHD en toxicologie. Ze studeerde aan de VUB en behaalde in 2012 haar doctoraat Medische Wetenschappen omtrent de behandeling en neurobiologie van cocaïneverslaving aan de Universiteit van Amsterdam (Nederland). Ze behaalde in 2018 een tweede doctoraat in de Farmaceutische Wetenschappen.

Daarnaast is ze auteur van de internationale richtlijnen over de behandeling van ADHD en verslaving. Ze publiceerde reeds meer dan 60 artikels in nationale en internationale tijdschriften.

Bovendien is prof. dr. Crunelle actief lid van de International Collaboration on ADHD and Substance Use Disorders (ICASA), the Society of Hair Testing (SoHT), the Federation of European Neuroscience Societies (FENS), en de International Brain Research Organisation (IBRO). Ze is mede-oprichter van het nieuwe Nederlands-Vlaamse ‘Tijdschrift verslaving & herstel’.


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?