Wat doet een Topdokter nu?! Vertel het niet verder ...

Wat doet een Topdokter nu?! Vertel het niet verder ...

13 maart 2020

Wat is er toch aan de hand met prof. Dimitri Aerden? In het seizoen van 2017 van het VIER-programma Topdokters schitterde hij nog als vaatchirurg die zich focust op de voetwonden van diabetici. Maar wat deed hij nu? Oordeel zelf op www.watdeeddimitri.be.

www.watdeeddimitri.be

Vertel het niet verder, maar een Topdokter kan in de zorg weinig op zijn eentje. Tv-interviews geven, dat wel. Maar tijdens een operatie kan hij niet zonder andere fundamentele schakels zoals de instrumentalist, de anesthesieverpleegkundige of de operatieverpleegkundigen. Probleem is dat verpleegkundigen knelpuntberoepen zijn, zeker operatieverpleegkundigen.

Ongekend is onbemind?

Waarom denken verpleegkundigen niet meteen aan een job in het operatiekwartier wanneer ze werk zoeken? Weten ze er te weinig over? Is de sleutelrol van een operatieverpleegkundige voor en tijdens een ingreep te weinig bekend? Of wordt het belang van de rol als verpleegkundige in het operatiekwartier te weinig benadrukt binnen de opleiding?

Onmisbare schakel

Als vaatchirurg erkent prof. Dimitri Aerden de belangrijke rol van verpleegkundigen in de zorg, niet alleen op biomedisch vlak, maar ook op het vlak van de bejegening van de patiënt. Vaak zijn zij het warme hart van een zorgorganisatie. En dat is wat Topdokter Dimitri heeft gedaan: de Topnurses in de schijnwerpers zetten.

Op dit ogenblik zijn er 120 vacatures bij het UZ Brussel waarvan 33 verpleegkundigen. Meer info daarover op www.uzbrusselwerkt.be. Wie haar of zijn profiel daar niet terugvindt, kan altijd spontaan solliciteren om samen op korte of eventueel op langere termijn toch een geschikte job te vinden. Als financieel gezond ziekenhuis is het UZ Brussel een aantrekkelijke werkgever. Er wordt momenteel ook gebouwd aan een volledige nieuw Medisch Technisch Blok waarvan de eerste delen midden dit jaar al in gebruik worden genomen. Daar zullen ondermeer operatieverpleegkundigen in een volledige nieuwe en innovatieve werkomgeving kunnen werken.